Πόσα χρόνια μπορούμε να ζήσουμε;

Τα γηρατειά είναι επιβαρυντικός παράγοντας για σοβαρές ασθένειες όπως: καρδιοπάθειες, καρκίνος, εγκεφαλικό, νευρολογικές παθήσεις, διαβήτης - όλα αυξάνονται ραγδαία με την αύξηση της ηλικίας. Όσο μεγαλύτερο ηλικιακά είναι ένα άτομο τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να αποκτήσει χρόνια νοσήματα.

Συντάσομαι με την άποψη των επιστημόνων που υποστηριζούν οτι μια μέρα θα υπάρχει η δυνατότητα να θεραπεύσουμε όλα τα παραπάνω στοχεύοντας στο ίδιο το γήρας!

Το ρεκορ μακροζωίας κατέεχει η Jeanne Calment (Γαλλίδα) η οποια, έζησε μεχρι τα 122 έτη. 

Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχουν διενέξεις όσον αφορά τη μακροζωία! Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων δήλωσε ως ανώτατο όριο ζωής τα 115 έτη. Παρόλα αυτά, πρόσφατες έρευνες σε ηλικιωμένους Ιταλούς, δείχνουν ότι μπορεί να μην υπάρχει όριο ηλικίας!

Βάσει μίας δημοσίευσης Tamara των επιστημονων Tchkonia and Dr. James L. Kirkland απο την Mayo Clinic μελετήθηκαν οι κυτταρικές και μοριακές διαδικασίες που προκαλούν γήρανσης.

Αυτές, κατηγοριοποιήθηκαν σε 4 μεγάλες ομάδες:

  • Χρόνια Φλεγμονή
  • Κυτταρική Δυσλειτουργία
  • Αλλαγές βλαστοκυττάρων που εμποδίζουν την αναγέννηση ιστών
  • Κυτταρικό γήρας

Επιπρόσθετα, έρευνες κατά τις οποίες έχουν μεταμοσχευθεί γηρασμένα κύτταρα από γηρασμένα ποντίκια σε υγιή, έχουν προκαλέσεις ασθένειες που μοιάζουν με την οστεοαρθρίτιδα στους ανθρώπους. 

Στα υγιή άτομα υπάρχουν λίγα γερασμένα κύτταρα, αλλά μετά την ηλικία των 60 ετών αυξάνεται η συσσώρευση αυτών των κυττάρων στον οργανισμό με αποτέλεσμα την πρόκληση ασθενειών. 

Εύλογα λοιπόν, αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρικής γήρανσης με την αντιμετώπιση των γηρασμένων κυττάρων. Υπάρχουν αντίστοιχες έρευνες πάνω σε ουσίες που στοχεύουν στην κυτταρική γήρανση, όπως π.χ. η κουερσεντίνη και το ΝAD και οι ενδείξεις είναι θετικές!

Είμαστε κοντίτερα από ποτέ στο να διασφαλίσουμε καλύτερη υγεία σε προχωρημένη ηλικία!

Επομένως, πρέπει να στοχεύουμε στη συνεχή βελτιστοποίηση και διατήρηση της καλής υγείας μας!

Προσωπικά, αν με ρωτήσετε "το κόλπο είναι η ΜΑΚΡΟΥΓΕΙΑ κι όχι μόνο η ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ!"

Play the game for a Healthy life!

 

 

OPTIMAL HEALTH


Στο Optimal Health παρέχονται σύγχρονες γνώσεις και κατευθύνσεις της βιολογίας για να πάρουμε τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μας, και να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης για την βελτιστοποίηση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Κόδρου 10 & Δημητρίου Βασιλείου 18
15451 - Φάρος, Νέο Ψυχικό
+30 210 6718898
info@optimalhealth.gr

ΑΚΟΛOΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Coryright © 2020 optimalhealth.gr All rights reserved

Σχεδιασμός και Φιλοξενεία MEDICAL PROMOTION