Προσδιορισμός Λιπαρών Οξέων στο Αίμα!!

Μια φορά και έναν καιρό ο άνθρωπος πέθαινε απο την έλλειψη τροφής ενώ πλέον το 60% της θνησιμότητας οφείλεται στην υπερφαγία.

Ο τρόπος διατροφής μας τα τελευταία 100-150 χρόνια έχει αλάξει απο ισσοροπημένος και αντιφλεγμονώδης σε μη ισσοροπημένος και προφλεγμονώδης!

Το παράδοξο είναι οτι παρολα αυτά ζούμε στην εποχή της φοβίας των λιπαρών χωρίς επίσης να γνωρίζουμε την ύπαρξη των Aπαραίτητων Λιπαρών Οξέων(EFAs) και την σπουδαιότητα τους.

Τα λιπαρά οξέα του πλάσματος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη ρύθμιση της ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών, την αρτηριακή πίεση και την πήξη, τα επίπεδα των λιπιδίων, την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την ανάπτυξη των κυττάρων και την φλεγμονώδη απόκριση σε βλάβη και μόλυνση.

Η φλεγμονώδης αντίδραση του οργανισμού είναι απαραίτητη για την επιβίωση, εντούτοις, η παρουσία υπερβολικής χρόνιας φλεγμονής καθίσταται επιβλαβής.

Το τεστ των λιπαρών οξέων μετράει τα επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρών στον οργανισμό σας και την κρίσιμη αναλογία μεταξύ της πρόσληψης ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καθος και αλλους σημαντικούς παράγοντες.

Η χαμηλή ισορροπία μεταξύ των Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι σημαντική για τη διατήρηση της κανονικής ανάπτυξης των κυττάρων και των ιστών (ομοιόσταση) και βοηθάει τον οργανισμό να ελέγξει τη φλεγμονή.

Ειναι ενα διαγνωστικό προιόν που δίνει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση και την βελτίωση της υγείας του οργανισμού.

Χρησιμοποιώντας ως διαγνωστικό δεδομένο τον προσδιορισμό των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα, ο καθένας μπορεί να ελέγξει την αναλογία και κατ’ επέκταση την ισορροπία των EFAs στις μεμβράνες των κυττάρων του.

Το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση των αλλαγών στην αναλογία των EFAs κάθε ατόμου που προσπαθεί να τη βελτιώσει καταναλώνοντας ειδικά συμπληρώματα διατροφής.

Τα κίνητρα των ατόμων όπως επίσης και η συμμόρφωσή τους με προτεινόμενες διατροφικές οδηγίες, ενισχύονται μέσω των παραπάνω συγκρίσεων.

Επαναλαμβάνοντας ανά τρίμηνο τον προσδιορισμό, μπορει κανεις να παρακολουθει και να ελέγχει την πρόοδό του να διαπιστώνει σε ποιο βαθμό οι διατροφικές τους επιλογές καθώς και η κατανάλωση των σωστών συμπληρωμάτων ω3, συμβάλλουν στη αποκατάσταση της “χρυσής” αναλογίας ω6/ω3 στα κύτταρα και ιστούς του σώματος και συνεπώς της ω3 – ζώνης υγείας!

Never Grow Up!

Ράφα ΝΙκόλ

OPTIMAL HEALTH


Στο Optimal Health παρέχονται σύγχρονες γνώσεις και κατευθύνσεις της βιολογίας για να πάρουμε τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μας, και να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης για την βελτιστοποίηση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Κόδρου 10 & Δημητρίου Βασιλείου 18
15451 - Φάρος, Νέο Ψυχικό
+30 210 6718898
info@optimalhealth.gr

ΑΚΟΛOΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Coryright © 2020 optimalhealth.gr All rights reserved

Σχεδιασμός και Φιλοξενεία MEDICAL PROMOTION