Γιατί η τροφή είναι πληροφορία;

Τη φράση “είμαστε ό,τι τρώμε” την έχουμε ακούσει πολλές φορές. Ξέρουμε όμως τί πραγματικά σημαίνει; Για τον περισσότερο κόσμο το φαγητό είναι απόλαυση, ανάγκη βιολογική, ευκαιρία για κοινωνική / οικογενειακή συνεύρεση. Λίγοι όμως αντιλαμβάνονται το φαγητό που τρώνε ως… “πληροφορία”.

Σύμφωνα με τη Νικόλ Ραφα, υπεύθυνη ομάδας Optimal Health, κέντρο διερεύνησης Μεταβολομικού Προφίλ και Προληπτικής Διατροφολογίας «Η τροφή που καταναλώνουμε δίνει στο σώμα μας την πληροφορία και τα υλικά που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά. Εαν πάρουμε λάθος πληροφορία οι μεταβολικές μας διαδικασίες υποφέρουν και μαζί υποφέρει και η υγεία μας.»

Τι σημαίνει αυτό; Όταν τρώμε μεγάλες ποσότητες ή τρόφιμα που δίνουν στο σώμα λανθασμένες οδηγίες υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε υπέρβαροι, να υποσιτιστούμε, να αναπτύξουμε παθήσεις όπως αρθρίτιδα, διαβήτη τύπου Β, καρδιακές παθήσεις κ.α

Τι κάνει το φαγητό στο σώμα μας;

Οι θρεπτικές ουσίες στα τρόφιμα επιτρέπουν τα κύτταρα του σώματος να εκτελέσουν τις απαραίτητες λειτουργίες τους. Όταν τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουμε απέχουν σε ποσότητα σε σχέση με τις ανάγκες του οργανισμού, οι μεταβολικές διεργασίες επιβραδύνονται ή ακόμα και σταματούν.

Με αλλά λόγια, η τροφή μας αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα που καθορίζει την υγεία μας.

Αντί να βλέπουμε την τροφή ως εχθρό, ας την κοιτάμε ως τρόπο για να δημιουργήσουμε βέλτιστη υγεία και να μειώσουμε την ασθένεια, βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει μια σωστή λειτουργία.

Νικόλ Ράφα Υπεύθυνη Μεταβολομικής Ανάλυσης στο Optimal Health

OPTIMAL HEALTH


Στο Optimal Health παρέχονται σύγχρονες γνώσεις και κατευθύνσεις της βιολογίας για να πάρουμε τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μας, και να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης για την βελτιστοποίηση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Κόδρου 10 & Δημητρίου Βασιλείου 18
15451 - Φάρος, Νέο Ψυχικό
+30 210 6718898
info@optimalhealth.gr

ΑΚΟΛOΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Coryright © 2020 optimalhealth.gr All rights reserved

Σχεδιασμός και Φιλοξενεία MEDICAL PROMOTION