Μυστικά αναγέννησης του οργανισμού

Μυστικά αναγέννησης του οργανισμού

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για ορισμένους, ειδικά για εκείνους που έχουν ακολουθήσει μια συμβατική ιατρική εκπαίδευση, αλλά η προεπιλεγμένη κατάσταση του σώματος είναι μια αδιάκοπη αναγέννηση. Χωρίς τη διαδικασία της συνεχούς κυτταρικής κυκλοφορίας μέσα στο σώμα – η ζωή και ο θάνατος αποτελούν καταστάσεις αλληλένδετες – η οποία μοιάζει με φλόγα, το θαύμα του ανθρώπινου σώματος, δεν θα υπήρχε.

Σε περιόδους ασθένειας, όμως, οι εκφυλιστικές διεργασίες υπερέχουν των αναγεννητικών.  Σήμερα, ωστόσο, η ιατρική που βασίζεται σταθερά μόνο στη χρήση των φαρμάκων, χρησιμοποιεί χημικές ουσίες, που δεν συμμετέχουν στο ελάχιστο στο σκοπό της δυναμικής αναγέννησης.

Παρά την απόλυτα αιρετική φύση των μεθόδων που βοηθούν στη θεραπεία και στην αναγέννηση αλλά και στην αυθόρμητη μείωση και καταστολή των συμπτωμάτων καθώς και στη διαχείριση της νόσου, συγκεντρώσαμε μια σειρά αξιοσημείωτων μελετών πάνω στο θέμα αυτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

-Αναγέννηση των Νεύρων . Υπάρχει στην πραγματικότητα ένα ευρύ φάσμα φυσικών ενώσεων με αποδεδειγμένη νευροαναγεννητική δράση . Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Rejuvenation Research, για παράδειγμα, έδειξε ότι ένας συνδυασμός βατόμουρου, πράσινου τσαγιού και καρνοσίνης έχει νευριτογόνες (δηλ. προαγωγή της νευρωνικής αναγέννησης) και αναγεννητικές επιδράσεις στα βλαστικά κύτταρα κατά τη διάρκεια δοκιμών που έγιναν σε ζώα που έπασχαν από νευροεκφυλιστική νόσο. [1] Άλλες νευριτογόνες ουσίες περιλαμβάνουν:

 1. Κουρκουμίνη
 2. Μανιτάρι, «Χαίτη του Λιονταριού»
 3. Απιγενίνη (ένωση σε λαχανικά όπως το σέλινο)
 4. Mύρτιλο, (είδος βατόμουρου)
 5. Τζίνσενγκ
 6. Υπερζίνη
 7. Ναττό
 8. Κόκκινο φασκόμηλο
 9. Ρεσβερατρόλη
 10. Βασιλικός πολτός
 11. Θεανίνη
 12. Ασβαγκάντα (ινδικό χειμερινό κεράσι)
 13. Καφές (τριγονελλίνη)

 

Υπάρχει μια άλλη κατηγορία ουσιών που θεραπεύουν τα νεύρα και που είναι γνωστές ως ενώσεις επαναμυέλωσης, οι οποίες βοηθούν στην επιδιόρθωση του προστατευτικού περιβλήματος γύρω από τον άξονα των νευρώνων γνωστό ως μυελίνη, η οποία συχνά καταστρέφεται εξαιτίας νευρολογικών βλάβών ή / και εξαιτίας δυσλειτουργιών, που με την σειρά τους προκαλούν διαταραχές απομυελίνωσης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων κι εμβολίων. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και το συναισθήμα του έρωτα αλλά και η μουσική έχουν μελετηθεί ως πιθανές μέθοδοι νευρογένεσης, αναγέννησης ή / και επιδιόρθωσης νευρώνων, αναδεικνύοντας ότι η αναγεννητική ιατρική δεν απαιτεί απαραίτητα τη λήψη κανενός φαρμάκου, αλλά, προτείνει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών ενεργειών για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

[Δείτε τις βιοϊατρικές αναφορές σε αυτή τη νευριτογενή ουσία επισκεπτόμενοι τη σελίδα Neuritogenic Research για το θέμα]

 

-Αναγέννηση του ήπατος . Η γλυκυρριζίνη, μια ένωση που βρίσκεται μέσα στην γλυκόριζα και η οποία πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ισχυρός παράγοντας κατά του ιού SARS, διαπιστώθηκε επίσης ότι τονώνει την αναγέννηση της ηπατικής μάζας και έχει θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ηπατεκτομής που έγιναν σε ζώα. Στις ουσίες που συμβάλλουν στην αναγέννηση του ήπατος περιλαμβάνονται:

1. Η Καρβακρόλη (μια πτητική ένωση σε ρίγανη)
2. Η Κουρκουμίνη (από το μπαχαρικό κουρκούμη)
3. Το Κορεατικό Ginseng
4. Το Κόκκινο τσάι
5. Η Βιταμίνη Ε

 

 –Αναγέννηση βήτα – κυττάρων. Δυστυχώς, η ιατρική κοινότητα δεν έχει    ακόμη αξιοποιήσει το δυναμικό αναστροφής του διαβήτη . Ενώ οι δαπανηρές θεραπείες βλαστικών κυττάρων, οι μεταμοσχεύσεις κυττάρων και μια σειρά συνθετικών φαρμάκων στον αναπτυξιακό αγωγό είναι το επίκεντρο δισεκατομμυρίων δολαρίων έρευνας ετησίως, τα ντουλάπια κουζίνας και τα μπαλκόνια μας μπορεί να περιέχουν ήδη τη μακρόχρονη θεραπεία για διαβήτη τύπου 1 .

Οι ακόλουθες ενώσεις έχουν αποδειχθεί πειραματικά ότι συμβάλλουν στην αναγέννηση των β-κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη, τα οποία καταστρέφονται σε ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη και τα οποία μόλις αποκατασταθούν, μπορούν (τουλάχιστον θεωρητικά) να αποκαταστήσουν την υγεία του ασθενούς σε σημείο που να μην απαιτείται πλέον η χρήση ινσουλίνης.

1. Gymnema Sylvestre («ο καταστροφέας της ζάχαρης»)
2. Nigella Sativa («μαύρο κύμινο»)
3. Η Βιταμίνη D
4. Η Κουρκουμίνη (από το μπαχαρικό κουρκούμη)
5. Η Αργινίνη
6. Το Αβοκάντο
7. Berberine (βρέθηκε σε πικρά βότανα όπως Υδραστίδα και η Οξυάκανθα)
8. Το Πικρό πεπόνι
9. Τα Σέσκουλα (ναι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά)

10.Οι Ινες καλαμποκιού
11. Η Στέβια
12.Το Σουλφοραφάνιο (ειδικά συμπυκνωμένο σε βλαστάρια μπρόκολων)

 

-Αναγέννηση Ορμονών. Υπάρχουν εκκριταγωγά που αυξάνουν την ικανότητα των ενδοκρινών αδένων να εκκρίνουν περισσότερές ορμόνες και υπάρχουν ουσίες που αναγεννούν πραγματικά τις ορμόνες που έχουν εκφυλιστεί (με την εκπομπή ηλεκτρονίων) σε δυνητικά καρκινογόνους μεταβολίτες . Μια από αυτές τις ουσίες είναι η βιταμίνη C. Ένας ισχυρός δότης ηλεκτρονίων, αυτή η βιταμίνη έχει την ικανότητα να συνεισφέρει ηλεκτρόνια για να επαναφέρει τη μορφή και τη λειτουργία της οιστραδιόλης (οιστρογόνο, Ε2), της προγεστερόνης, της τεστοστερόνης, για παράδειγμα. Σε συνδυασμό με τις τροφές που είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη λειτουργία των αδένων, όπως των ωοθηκών, η βιταμίνη C μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα ή εναλλακτική λύση στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

 

-Αναγέννηση καρδιακών κυττάρων. Μέχρι και πριν κάποιο χρονικό διάστημα, επικρατούσε η άποψη ότι ο καρδιακός ιστός ήταν πραγματικά ανίκανος να αναγεννηθεί. Ένα νέο, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενο σώμα πειραματικής έρευνας δείχνει τώρα, ότι τελικά αυτό δεν είναι αλήθεια και ότι υπάρχει μια κατηγορία καρδιακών ιστών, αναγεννητικών ενώσεων, γνωστών ως νεοκαρδιογόνων/καρδιογενετικών ουσιών. Οι νεοκαρδιογόνες/νεοκαρδιογενετικές ουσίες είναι ικανές να διεγείρουν τον σχηματισμό καρδιακών προγονικών κυττάρων τα οποία μπορούν να διαφοροποιηθούν σε υγιή καρδιακό ιστό και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Η Ρεσβερατρόλη
2. Το Σιβηρικό τζίνσενγκ («Ελεύθερο»)
3. Το Εκχύλισμα κόκκινου κρασιού
4. Το Geum Japonicum (Βότανο)
5. ν-ακετυλοκυστεΐνη

Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδειγμα αναγέννησης των καρδιακών κυττάρων γίνεται μέσω μιας διαδικασίας, της εμβρυϊκής κυκλοφορίας των βλαστικών κυττάρων διαμέσου του πλακούντα. Σε ένα πρόσφατο άρθρο συζητήθηκε η καταπληκτική διαδικασία που είναι γνωστή ως «εμβρυϊκός μικροχιμαιρισμός» μέσω της οποίας το έμβρυο δίνει στη μητέρα βλαστικά κύτταρα ικανά να αναδημιουργήσουν τα καρδιακά κύτταρα που υπέστησαν βλάβη και πιθανώς μια επίσης μεγάλη ποικιλία άλλων τύπων κυττάρων.

 

-Αναγέννηση χόνδρου / αρθρώσεων / σπονδυλικής στήλης . Η κουρκουμίνη και η ρεσβερατρόλη έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ανάρρωση από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού. Πάνω από δώδεκα άλλες φυσικές ενώσεις θεωρούνται πολλά υποσχόμενες στον χώρο αυτό. Όσον αφορά την εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων, δηλαδή την οστεοαρθρίτιδα, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία δυνητικά αναγεννητικών ουσιών.

Τελικά, η αναγεννητική ιατρική απειλεί να υπονομεύσει την ίδια την οικονομική υποδομή που στηρίζει το σύγχρονο, ιατρικό σύστημα το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στα φάρμακα. Η καταστολή του συμπτώματος είναι κερδοφόρα επειδή εγγυάται τόσο τη διαιώνιση της αρχικής υποκείμενης νόσου όσο και τη δημιουργία ενός συνεχώς όλο και πιο διευρυμένου φάσματος πρόσθετων συμπτωμάτων, που προκαλούνται από θεραπεία.

Ακολουθώντας σωστή διατροφή, κατάλληλο τρόπο ζωής και νοοτροπία που συμβάλλει στη σωματική αναγέννηση είναι εφικτό να διακοπεί αυτή η παθολογική πορεία και να καταφέρουμε να επιτύχουμε την σωματική απελευθέρωση που θα αποτελέσει με την σειρά της προϋπόθεση για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος.

Της Νικόλ Ράφα

Never Grow Up!!!

 

No Comments

Post A Comment